Je to naozaj tak?

„Rozvoj zamestnancov treba zamerať na ich slabé stránky“

Vedúci sú nespokojní so slabými stránkami svojich zamestnancov, tlačí ich to, tak sa pri plánovaní rozvoja (vzdelávania) zameriavajú práve na ich slabé stránky. Určuje to tak aj systém riadenia kvality podľa ISO 9000.

Otázka je, v ktorých oblastiach majú zamestnanci svoje slabé stránky – najčastejšie v bodoch, kde majú svoje talentové minimá. Čiže podľa úvodného presvedčenia sa sústreďujeme na ich rozvoj tam, kde na to majú najhoršie podmienky. Výsledkom je, že rozvoj generuje zamestnancov s priemernými schopnosťami, pretože silné stránky sú považované za dostačujúce (neplánujeme ich rozvoj) a slabé stránky dotiahneme vďaka nízkemu talentu v tej oblasti najviac ak do priemeru.

Ako má byť podnik úspešný, ak má zamestnancov s priemernými schopnosťami? Je jasné, že úvodné presvedčenie nie je tou správnou cestou. Asi by bolo lepšie rozdeliť pracovné miesta v podniku na tie, kde postačuje štandardný výkon práce a na tie, na ktorých je založená konkurenčná schopnosť podniku. Tie prvé stačí pripravovať cez princíp najslabších spôsobilostí (ako v ISO 9000) a tie druhé princípom budovania tých stránok, ktoré dané pracovné miesto potrebuje mať nadpriemerné. Súbežnou podmienkou je, že tie druhé miesta musia byť obsadené ľuďmi s talentmi presne v tých oblastiach, ktoré sú pre to miesto kľúčové.

V takejto situácii treba opustiť úvodnú zásadu a citlivé pracovné miesta rozvíjať v kľúčových spôsobilostiach – a keďže sú tam ľudia s talentom presne v tej oblasti, tak vlastne ich budeme rozvíjať v ich silných stránkach, nie v ich slabých stránkach. Tým podstatne posilníme podnikovú konkurenčnú výhodu týkajúcu sa ľudských zdrojov.

SpäťĎalej

Ivan Burger

Ivan Burger je riaditeľ vzdelávacej spoločnosti ibis partner Slovakia, s.r.o., senior tréner manažérskych zručností a podnikový poradca pre oblasť riadenia výkonnosti prostredníctvom KPI a Balanced Scorecard .

 7,594 total views,  3 views today

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.