Manažér 99 (4/2020)

Posledný zošit roku 2020 a predposledný zošit Manažéra ošetruje obdobie neurčitosti, v ktorom sa práve pohybujeme. Ústrednou témou je rozhovor s Thomasom Weierom o tom, ako byť dobrým manažérom vysokovýkonnému tímu. Eva Gáboríková v tomto zošite prispela hneď dvoma článkami k viruálnym tímom. Ivan Burger rozoberá otázku výkonnosti, Katarina Emma Schapiro hovorí o  tom, že potrebujeme viac líderských kvalít… a Naveen Jain na zázname z prednášky ukazuje, ako v reáli vyzerá disruptívne podnikateľské myslenie.

Slovo na úvod

Milí čitatelia,

na tento zošit Manažéra ste si skutočne počkali… Nestihol to ani “pod stromček”, ako bolo pôvodne plánované! Zato pevne veríme, že je rovnako poučný ako všetky ostatné. Rozhodne než vyšiel, žiadne informácie z neho nezastarali. 😉

A ešte informácia: toto sú posledné Vianoce, kedy sa s časopisom stretávate v tejto podobe.  Čaká nás ešte posledné, 100. číslo, ktoré sa objaví v marci 2021, a potom prestane mať časopis “kompaktnú” podobu zošitov a bude fungovať už len ako webovská stránka s priebežne pribúdajúcimi článkami. Takže zmena na prvý pohľad vyzerá obrovsky, ale o Manažéra neprichádzate…

A toto mi vyzerá aj  ako dobrý prechod na to, aby sme po zaručene pekných Vianočných sviatkoch zaželali všetkým čitateľom

príjemný a pohodový sklz do roka  2021

a veľa šťastia a úspechov!

Ivan Burger a Helena Reháková
ibis partner Slovakia

Z obsahu:

Hovorí sa o tom:
O chybách a zlyhaniach
Prečo experti nie sú vaša najlepšia voľba, ak chcete zásadne inovovať

Vzory, ktoré inšpirujú:

Thomas Weier:

Dôležité je, koľko slobody jedinec má, čo všetko dokáže ovplyvňovať a akú podporu má

Thomas Weier je generálny riaditeľ spoločnosti Hella Slovakia Signal-Lighting, s.r.o. v Bánovciach nad Bebravou. Hoci sa narodil  v Nemecku, stalo sa Slovensko jeho „zvolenou vlasťou“. Slovenskú firmu Hella sprevádza už vyše 10 rokov a podarilo sa mu dostať ju do pozície, kedy sa z čisto manuálnej práce začína preorientovávať na prácu duševnú – a to nielen v európskom, ale v celosvetovom meradle…

Líderstvo:
Máte niektorý z týchto líderských zlozvykov?

Líder je možno len jeden človek, ale to, ako sa správa a vystupuje – v dobrom či zlom – má obrovský dopad na zvyšok organizácie. Pozitívne správanie buduje kultúru vzájomného  rešpektu a dôvery, kým negatívne správanie dokáže rozbiť motiváciu ľudí i celých tímov, ich lojalitu, robí ich nedôverčivými, neochotnými a neefektívnymi.

Od talentov k silným stránkam:
Čo by líder robiť nemal VI.

Ivan Košalko sa  tentokrát venuje štyrom dôvodom, ktoré môžu zabrániť lídrom, aby boli úspešní: povýšenosti, melodráme,  prehnanej opatrnosti a návykovej nedôverčivosti.

Multikultúrny biznis:eva gaborikova foto
Aké dilemy prežívajú Slováci v multikultúrnom virtuálnom tíme?

Multikultúrny kouč Eva Gáboríková dnes rozoberá spoluprácu vo virtuálnom tíme – čo členovia virtuálneho tímu prežívajú a aké otázky si kladú.

Vedieme k výkonnosti: 
Viete odkoučovať svojich ľudí k vyššej výkonnosti?

Motivujeme, inšpirujeme a ovplyvňujeme: 
Ako viesť iných, keď sami máte obavy?

Dosahujeme ciele: 
Mladým manažérom: Aký typ nadriadeného ste?

Zlepšujeme:
Komunikuj, alebo…!

Pre HR manažment:
Dajte do poriadku svoje ukazovatele výkonnosti!

Podniky zavádzajú rôzne meradlá a ukazovatele výkonnosti a snažia sa svoje strategické plánovanie oprieť aj o ne.  Napriek tomu býva spokojnosť s výsledkami problematická, pokiaľ si podnik dopredu nevyjasní svoju podnikateľskú stratégiu na dané obdobie.

Koučing sú otázky:
Katarina Emma Schapiro: Potrebujeme viac skutočne líderských kvalít

Ivan Košalko hovorí  s Katarinou Emmou Schapiro, jednou z priekopníčok koučingu v strednej Európe. Katarina je bývalou obchodnou a marketingovou riaditeľkou kozmetických firiem Christian Dior, Yves Saint Laurent, pracovala ako generálna riaditeľka agentúry BGMC a regionálna riaditeľka Marshall Goldsmith Partners. Pracovala aj pre UNICEF a viedla ďalšie humanitárne projekty v rôznych častiach sveta.

Pod lupou:
Ako udržať virtuálny tím v pohode?

Pred niekoľkými mesiacmi sa pre mnohých zamestnancov spoločností a ich lídrov obrátil svet hore nohami.  Bez varovania a prípravy sa zrazu zmenili na členov virtuálneho tímu a lídra, ktorý sa spája so svojím tímom cez online komunikačné nástroje. Kouč Eva Gáboríková dáva tipy, čo nezabudnúť.

Z praxe:
Ako nasmerovať tímy svojej firmy na vyššiu výkonnosť

Ivan Burger ukazuje, ako sa to dá- nastavením odmeňovacieho modelu na vyššiu výkonnosť. Treba k tomu skúsenosti, vhodné odmeňovacie modely, schopnosť nastaviť variabilnú zložku na tímové odmeňovanie a celú firmu môžete zmeniť na inú – cez iné odmeňovacie modely.

Tipy, triky, techniky:
4 stratégie, ako znížiť konflikty na pracovisku
5 jednoduchých otázok na zaangažovanosť pracovníkov a čo odhaľujú

Kútik pre osobnosť:
Prikvačil vás syndróm hochštaplera?

Impressum:
Manažér.
Štvrťročník pre rozvoj riadiacich pracovníkov. Ročník dvadsiaty piaty. Zošit 99. Dátum vydania: december 2020. Uzávierka čísla: 15.12. 2020.

ISSN 1335-1729.

Vydáva: ibis partner Slovakia s.r.o. (IČO 36 784 893), http://www.ibispartner.sk.

Redakcia: Helena Reháková. Adresa redakcie: ibis partner Slovakia s.r.o., Bradáčova 7, 851 02 Bratislava, tel.: (02) 6453 7531, e-mail: manazer@ibispartner.sk.

Inzercia/propagácia/ponuky spolupráce: Ivan Burger, e-mail: trening@ibispartner.sk.

Cena prístupu do databázy článkov (vrátane starších zošitov) je na pol roka 15,- € a každý ďalší polrok pri predĺžení len 10,- €; ročné predplatné (“členstvo”) je 25,- €. Pozor: Časopis svojím 100. číslom ukončí svoju činnosť. Odporúčame už si neaktivovať ďalšie predplatné.

Rukopisy neprešli jazykovou kontrolou. Za príspevok zodpovedá autor. Články označené logom firmy sú platená reklama.

Uzávierka najbližšieho čísla: 10. 02. 2021.

Zdroje použité v tomto čísle: Entrepreneur, Harvard Business Review, HR.com, Leadership Essentials,  LinkedIn Pulse, Management Today.

 408 total views,  6 views today

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.