Aj strava sa podieľa na pracovnej spokojnosti

Čo ak nás spokojnosť urobí úspešnejšími vtedy, keď nebudeme musieť riešiť malé, či väčšie zdravotné problémy, a tak sa budeme môcť naplno venovať práci? Projekt Work Balance Day (1. 12. 2016) bol navrhnutý tak, aby investícia do našej spokojnosti bola investíciou do nášho úspechu.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Jeho zakladateľka Zuzana Lišková sama zažila totálne vyhorenie a stratu energie. Na workshope Work Balance Day sa zamerala na výživu. V poobedňajších workshopoch predviedla ukážku vhodných receptov do práce. Problematike well-beingu v práci sa venovala pracovná a organizačná psychologička Zuzana Lazišťanová. Vysvetlila päť prvkov vytvárajúcich well-being (emócie, vzťahy, angažovanosť, zmysel a úspechy). Následne sa venovala fyzickým a psychickým zdrojom well-beingu, ktoré má každý jednotlivec k dispozícii a možnostiam ich obnovovania (napr. spánok, strava, pohyb a cvičenie, sústredenie, spôsob nazerania na životné situácie a udalosti). Na poobednom workshope si účastníčky spravili krátke zhodnotenie súčasnej úrovne psychických a fyzických vnútorných zdrojov pre well-being a následne sa venovali možnostiam zlepšovania. Roman Hanzel, projektový manažér zo športového oddelenia Slovenského olympijského výboru, sa zameral na prevenciu pred ochoreniami a zraneniami. Nechýbali merania kompozície tela s komplexnou diagnostikou, ktorá napomáha odhaliť množstvo podkožného a útrobného tuku, ani merania a diagnostika pleti, vyšetrenie zraku, či sken chodidiel.

223 total views, 2 views today

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.