Manažér 93 (2/2019)

Júnový zošit Manažéra prináša rozhovor s Ľubomírom Roščákom o tom, že manažment je nie len o vynikajúcom jedincovi, ale aj o jeho schopnosti obklopiť sa vynikajúcim tímom. Okrem toho sa v ňom dozviete, že aj lídrovstvo má svoj “dátum spotreby”, ako by mali vyzerať líderské zručnosti 21. storočia, ako si líder vie vybudovať multikultúrne porozumenie, ako lepšie delegovať, ako zvýšiť zaangažovanosť zladením záujmu jedinca a podniku, ako vyťežiť maximum z mileniánov na pracovisku, ako zlepšiť vstupné interview a zdvihnúť ľudský kapitál podniku na vyššiu úroveň.

Slovo na úvod

Milí čitatelia,

tento zošit Manažéra je svojím spôsobom všehochuť, ktorá v dosť širokom zábere pokrýva lídra a jeho zručnosti. Je to také “prázdninové čítanie”, aby ste sa z dovolenky vrátili ako noví ľudia 😉 – nielen oddýchnutejší, ale aj viac pripravení popasovať sa s príkoriami podnikania, vedenia a práce s ľuďmi.

A mne už nezostáva nič iné než popriať vám príjemné dovolenky a príjemné čítanie toho, čo sem pre vás pripravili,

Helena Reháková
redakcia Manažéra
ibis partner Slovakia

Z obsahu:

Kaleidoskop:
Tréner empatie a iné nové povolania
Komplexný obsah a výborná atmosféra: kurz Rozvoj a riadenie ľudských zdrojov

Hovorí sa o tom:
Ako podnik rastie, mení sa aj rola lídra

Vzory, ktoré inšpirujú:

Ľubomír Roščák: V manažmente si musíme sadnúť predovšetkým hodnotovo; všetko ostatné sa dá utriasť

S Ľubomírom Roščákom, riaditeľom Freudenberg Filtration Technologies v Potvoriciach, sa poznáme už nejaký ten rôčik. Sledovali sme jeho cestu postupnej premeny tradičného dcérskeho závodu na ukážkového nositeľa know-how v rámci celosvetového koncernu. Aj jeho kariéra je vybudovaná na stálom zlepšovaní sa a raste, úcte k rôznorodosti a nápadom jeho spolupracovníkov. Je presvedčený, že ak si ľudia sadnú hodnotovo, niet problému, ktorý by sa nedal vyriešiť.

Líderstvo:
Kedy nastáva pre lídra čas odísť?

Istá štúdia, ktorá porovnávala zisky podniku s dĺžkou zotrvania generálneho riaditeľa vo funkcii v 365 amerických podnikoch ukázala, že optimálna dĺžka zotrvania vo funkcii je 4,8 roka. Keď generálny riaditeľ zotrvá vo funkcii dlhšie, začne tým podnik obvykle  trpieť.

Od talentov k silným stránkam:
Zručnosti potrebné na úspech v 21. storočí

Svet sa nám mení pred očami. Veľa sa hovorí o tom, čo všetko môžeme očakávať – vrátane toho neočakávaného. Napríklad mnoho pracovných miest zanikne a tie, ktoré prežijú, budú vyžadovať nové zručnosti. Ivan Košalko hovorí, ktoré budú dôležité.

eva gaborikova fotoMultikultúrny biznis:
Ste líder s medzikultúrnou kompetenciou?

V dnešnom globálnom svete biznis konkurencie sa od lídra očakáva, že bude rozvíjať svoju medzikultúrnu kompetenciu. Medzikultúrna koučka Eva Gáboríková ukazuje, čo všetko medzikultúrnu komunikáciu tvorí a ako pristupovať k medzikultúrnym rokovaniam.

Motivujeme, inšpirujeme a ovplyvňujeme: 
Umenie delegovať: lekcie od Toma Sawyera

Vedieme k výkonnosti:
Ako zladiť záujem pracovníka so záujmom podniku?

Dosahujeme ciele: 
Získajte čas pre prácu

Zlepšujeme:
3 jednoduché zvyky zlepšujú kritické myslenie

HR inšpirátor:
Ako zlepšiť ľudský kapitál podniku: štyri kroky pre časy, kedy nás obchádza kríza

Zhoršené podmienky, v ktorých sa podnik práve nachádza, umožňujú urobiť zásahy a zlepšiť kvalitu vášho ľudského kapitálu i podnikovej kultúry. Steve Rutan uvádza štyri kroky, ktoré posilnia vašu pozíciu a budúcu úspešnosť: optimalizujte svoju zamestnaneckú základňu, presnorte trh kvôli novým talentom, posilnite podnikovú kultúru a zlepšite svoj systém riadenia výkonnosti.

Z praxe:
Vedieme digitálnych kovbojov: 6 praktických tipov pre prácu s mileniánmi

“Digitálni kovboji”, mileniáni alebo aj playstationová generácia sú ľudia narodení v rozpätí od 1980 až po prvé roky nového tisícročia. Už sa o nich toho pohovorilo hodne: Sú zvyknutí na to, že odmala sa im vravelo, akí sú dobrí. Nie sú naozaj pripravení na neúspechy a problémy reálneho sveta. Idú za okamžitou gratifikáciou. Chýba im lojalita. A tak ďalej. Martha Maznevski zo svojej praxe uvádza 6 postrehov, ktoré by lídri mali poznať, ak chcú úspešne využívať skutočnú silu mileniánov.

Pod lupou:
Hodnota interview s kandidátom a ako ju zvýšiť

Kedy je interview s kandidátom drahé? Vtedy, ak sa musí po výbere zamestnanca zakrátko opakovať, pretože na danom mieste neuspel. Ivan Burger ukazuje, ako si interview pripraviť, aby k tomuto nedochádzalo.

Tipy, triky, techniky:
Píšte reporty a prezentácie chronologicky
Nepodporujte klebetenie na pracovisku!

Motivačné citáty:
Ako dlho vydrží motivácia?

Do Vašej knižnice:
Pomôžte ľuďom rozvinúť naplno ich potenciál

Kútik pre osobnosť:
Ako si zachovať tvár uprostred zúriaceho hurikánu?

Impressum:
Manažér.
Štvrťročník pre rozvoj riadiacich pracovníkov. Ročník dvadsiaty štvrtý. Zošit 93. Dátum vydania:jún 2019. Uzávierka čísla: 10. 6. 2019.

ISSN 1335-1729

Vydáva: ibis partner Slovakia s.r.o. (IČO 36 784 893), http://www.ibispartner.sk.

Redakcia: Helena Reháková. Adresa redakcie: ibis partner Slovakia s.r.o., Bradáčova 7, 851 02 Bratislava, tel.: (02) 6453 7531, e-mail: manazer@ibispartner.sk.

Inzercia/propagácia/ponuky spolupráce: Ivan Burger, e-mail: trening@ibispartner.sk.

Cena prístupu do databázy článkov (vrátane starších zošitov) je na pol roka 15,- € + DPH a každý ďalší polrok pri predĺžení len 10,- € + DPH; ročné predplatné (“členstvo”) je 25,- € + DPH. Oboje možno aktivovať tu alebo cez ikony vpravo na stránke. Záujemci (aj bez členstva) si môžu aktivovať aj newsletter, ktorý bude priebežne prinášať oznamy o práve zverejnených článkoch.

Rukopisy neprešli jazykovou kontrolou. Za príspevok zodpovedá autor. Články označené logom firmy sú platená reklama.

Uzávierka najbližšieho čísla: 10. 09. 2019.

Zdroje použité v tomto čísle: Chaco Canyon Consulting, Harvard Business Review, Leadership Excellence Essentials, Management Today, MIT Sloan Management Review.

1,584 total views, 9 views today

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.